Το Νέο περιοδικό μας

«Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογία»Διαβάστε περισσότερα για το περιοδικόΤο περιοδικό μας

To περιοδικό Ωτορινολαρυγγολογία Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου αποτελεί το επίσημο έντυπο της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.

Έχει ως βασικό στόχο τη συνεχή ενημέρωση των Ωτορινο-λαρυγγολόγων και των συναφών ιατρικών ειδικοτήτων πάνω σε θέματα της ειδικότητας που απαιτεί ο 21ος αιώνας.

Διαβάστε περισσότερα για το περιοδικό


Αμυγδαλεκτομή και αδενοειδεκτομή

Ο γιατρός συνέστησε αμυγδαλεκτομή σε εσάς ή στο παιδί σας;
Διαβάστε περισσότερα για την επέμβαση καθώς και για μετεγχειριτικά θέματα.

Εμβοές

Παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στην έρευνα των εμβοών, πολλές φορές οι θεράποντες ιατροί δίνουν λάθος πληροφορίες στους ασθενείς τους, λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με το πρόβλημα αυτό. Παρά το γεγονός ότι πράγματι δεν υπάρχει θεραπεία για πολλούς τύπους εμβοών, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι αντιμετώπισης των εμβοών, που συχνά πετυχαίνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και μπορούν να σας προσφέρουν σημαντική ανακούφιση.

Ζάλη σχετιζόμενη με ημικρανία

Υπολογίζεται ότι περίπου 50% από τους πάσχοντες από ημικρανία είναι αδιάγνωστοι ή λάθος διαγνωσμένοι μέχρι σήμερα. Μάθετε για τις σύγχρονες αντιλήψεις στον τομέα της ημικρανίας.

Καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσης

Ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσης είναι μια κατάσταση που προκαλεί έντονη ζάλη και ίλιγγο συνήθως κατά την αλλαγή της θέσης της κεφαλής. Μάθετε τί τον προκαλεί και πώς να τον αντιμετωπίσετε.

Λαρυγγίτιδα από γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

Μάθετε ποιες τροφές και καθημερινές συνήθειες συμβάλλουν στην εκδήλωση της λαρυγγίτιδας από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).

Μυριγγοτομή και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού

Σκοπός των σωληνίσκων αερισμού, διαδικασία τοποθέτησης και μετεγχειρητικά θέματα.

Πλαστική ρινικού διαφράγματος

Βασικές αρχές και μετεγχειριτικά θέματα.

Ροχαλητό και αποφρακτική υπνική άπνοια

Παρόλο που οι άνθρωποι με υπνική άπνοια είναι συνήθως γνώστες του προβλήματός τους εντούτοις, οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να έχουν ένα σοβαρότερο πρόβλημα υγείας. Μάθετε περισσότερα.

Σύνδρομο Meniere

Το σύνδρομο Meniere είναι μία ασθένεια του έσω ωτός που προκαλεί επεισόδια ιλίγγου, εμβοές ωτών, αίσθημα πληρότητας ή πίεσης στο αυτί και παροδική απώλεια ακοής. Μάθετε περισσότερα.

Φροντίδα φωνής

Εάν χρησιμοποιείτε τη φωνή σας επαγγελματικά, είστε δηλαδή τραγουδιστής, κληρικός, καθηγητής, ηθοποιός, κλπ, τότε πρέπει να δώσετε μέγιστη σημασία στη σωστή χρήση και φροντίδα της φωνής σας. Διαβάστε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση της υγιεινής της φωνής σας.

Ωτοσκλήρυνση

Μάθετε περισσότερα για την ωτοσκλήρυνση.